Beépített hangrögzítés…

A diktafon-funkció csak egy dolog. Meg az alap ugye. De vajon még mire lesz ez jó nekünk?

Első körben ugye az iPhone úgy működik, hogy lemegy sleep módba, ha épp nem taperoljuk. Ezzel együtt alacsony energiafogyasztásra kapcsol át, tehát lekapcsol bármit, ami nem szükséges a telefon működéséhez: kijelző, wifi, és szinte az összes 3rdparty alkalmazás futását is felfüggeszti. Persze vannak kivételek, amik a sleep módban is futnak.

img_0001

Például a Voice Memos is ezek közé kerül – nemcsak hogy hajlandó a háttérben futni, de még sleep módban is elboldogul a rögzítéssel. Indítsuk el a felvételt, majd lockoljuk le a telefont, így véletlenül sem tapicskoljuk össze, és állítjuk le a kellős közepén valaminek.

Oké, ez nem egy nagy valami, talán alap minden más telefonnál. Nézzünk mást. Elindítottuk a rögzítést, majd véletlenül megnyomjuk a home gombot. De hiszen akkor kilép, nem? Nos, nem.

img_0003

Ráadásul ha rábökünk a piros sávra, újra megnyílik az app, pont, mint a telefonhívás esetén. Na és ha már telefonhívás… Vajon mi van akkor, ha telefonhívás közben nyomunk egy home gombot, majd elindítjuk a hangrögzítőt? Vajon fel tudja venni az aktuális telefonhívást? Hát, sajnos ki kell ábrándítsam azokat, akik erre ácsingóznak. Legalábbis beta 5 esetén az előbb említett szituáció a következő eredménnyel jár:

img_0002

Persze lehetséges, hogy a végleges verzióban ezt egyes piacok esetén lehetővé teszik, de az amerikai törvények elég kacifántosak ilyen téren is.

Alapjáraton szerintem kicsit langy dolog a kamera hangját használni a rögzítés kezdetét jelző hangnak, de talán ezt is lecserélik a végleges verzióban. Maga az alkalmazás megjelenése a mikrofonnal is kissé furcsa. Az ikonja is valahogy kilóg a többi közül. Nem tudom. Biztos csak hozzá kell még szokni.

Nemsoká itt a WWDC, amikorra várhatóan megérkezik a 3.0 hivatalos kiadása is. Ideje lenne már. 🙂

Kategóriák: BlogCikkiPhoneMobil

2 hozzászólás

GK · 2009.05.12. – 23:59

Nehogymár ne tudjon felvenni telefonbeszélgetést! ARGH!!! Miért kell mindenből lebutított verziót adnia az Apple-nek?? Kiakaszt.

szifon.com · 2009.05.12. – 23:04

iPhoneOS 3.0 újdonságok – Voice Memos…

Beépített hangrögzítés…
A diktafon-funkció csak egy dolog. Meg az alap ugye. De vajon még mire lesz ez jó nekünk?
Első körben ugye az iPhone úgy működik, hogy lemegy sleep módba, ha épp nem taperoljuk. Ezzel együtt alacsony energiafo…

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük