Ezért ne segítsünk soha üldözési mániás embereknek

Az ügyfélnél, aki amúgy egy ismerős ismerőse, még 2019. július 12-én voltam, újra kellett telepíteni a MacBook Air-jén a macOS-t, mert elmondása szerint egy rosszakarója őt megfigyeli rajta keresztül. Illetve egyúttal az iPhone-ja esetén is kérte, hogy telepítsem újra, ugyanezen okból. Alapból el kellett volna utasítanom a lehetőséget, de sajnos voltam olyan jóhiszemű, hogy azt gondoltam, segíthetek az illetőn, és enyhíthetem az ezzel kapcsolatos szorongását, ha újratelepítem a gépét.

(tovább…)

Közzétette: Jadeye // közzétéve: ezelőtt

Javíthatatlan iPhone, iPod, iPad vagy Apple Watch? Legyen belőle modern műalkotás!

Engem mindig is érdekelt, hogy miből és hogyan is áll össze egy adott készülék, így kifejezetten szeretem az iFixit darabokra szedős, teardown írásait a sok nagyfelbontású fotóval. Az iFixit ugyanakkor elsősorban a szétszedés használhatóságát veszi elő a cikkeiben, és bár jól néznek ki, ahogyan egy teardown végén elrendezik a készülék összes alkatrészét egyetlen fotón, mégis számomra valahogy sosem volt az igazi rajtuk az esztétikum.

Egy fekete iPhone 4 képkeretben, íróasztal fölött a falon.

Még karácsonyra találtam ki azt, hogy néhány Apple-felhasználó barátomat és ismerősömet lepem meg olyasmivel, amit biztosan értékelni fognak majd: egy-egy iPhone-nal, amit darabokra szedek, és szépen elrendezve képkeretbe teszem. Úgy tűnik, sikerült olyasmit összerakni, ami tényleg tetszett is mindenkinek, mert addig rágták a fülemet, hogy írjak róla cikket a Szifon.com-ra, ugyanis szerintük másokat is érdekelne egy ilyen, mondhatni modern műalkotás, hogy végül megadtam magam.

(tovább…)

Közzétette: Jadeye // közzétéve: ezelőtt

Hogyan ne regisztráljunk drónt az FAA-nél

Az egy dolog, hogy kishazánkban gyakorlatilag ellehetetlenítette a törvényhozás a hobbiból történő drónozást azzal, hogy nem csak hogy külön felelősségbiztosítást követel meg, de eseti légtérhasználati engedélykéréssel is sújtja az egyszeri reptetőt. Ezek egyébként mondhatni érthetőek is lennének, pláne az olyan idióták Bővebben……

Közzétette: Jadeye // közzétéve: ezelőtt

Ezért gyűlöltem meg az Instagramot

Nagyjából a kezdetei óta használom az Instagramot, amikor még csak 1:1-es képarányú fotókat lehetett megosztani benne. És noha néha előfordult spammelő fiók, az rövid időn belül eltűnt, ha jelentettük. Aztán a Facebook felvásárolta az Instagramot, és elkezdte átalakítani, hogy pénzt Bővebben……

Közzétette: Jadeye // közzétéve: ezelőtt