Szerencsére még az utazásom előtt sikerült szembesülnöm azzal, hogy kishazánk fővárosi repteréről nem lehet csak úgy elutazni egy drónnal. Azt terveztem ugyanis, hogy a Mavic Air majd nyilván a felvivős csomagban jön velem, egyrészt az értéke, másrészt a Li-Po akkumulátora miatt, ami szintén problémás eset a légiközlekedésben.

De még időben felhívták a figyelmemet arra, hogy itthon bizony csak a feladós csomagba tehetem be a drónt – nyilván akkumulátor nélkül, mert azt meg csak a felvivősbe lehet betenni, és oda is csak speciális tokban.

A bud.hu-n ugyanis ezt írják a drónok kapcsán:

A Budapest Airport Zrt. − figyelembe véve a magyar hatóságok ajánlásait is − a drónok, azaz a pilóta nélküli repülőgépek (Unmanned Aerial Vehicle, UAV) szállításával kapcsolatosan jelenleg az alábbi gyakorlatot alkalmazza:

A drónok szállítása a légijárműveken minden utasunk számára biztosított, a szállításuk feladott poggyászban lehetséges. Javasoljuk az eszköz megfelelő, biztonságos csomagolását az esetleges sérülésektől való megóvás érdekében. A poggyászok szakszerű fóliázásában munkatársaink mindkét terminálon utasaink rendelkezésére állnak. Lehetőség van továbbá a feladott poggyász biztosítására, melyet a drón értékének figyelembe vételével célszerű megkötni.

A drónok kiegészítői − így például nagyobb értékű kamera − az eszközről való eltávolítás után továbbra is szállíthatóak kézipoggyászban.

Utasaink biztonsága továbbra is kiemelt fontosságú számunkra, így cégünk mindent megtesz ennek fenntartása céljából.

A feladós csomagok kapcsán viszont rendszeresek a hírek a lopásokról, ráadásul a bud.hu is külön kiemeli, hogy ne hagyjunk értéket a feladott poggyászban… Mindenesetre be lehet fóliáztatni a csomagot, ami 310.000Ft (€1000) biztosítási fedezettel 3000Ft-ba kerül. Más opció nem nagyon van.

Kategória: Blog

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.