Már kezdtem azt hinni, hogy elmúltak az ilyen “teddkiteis” típusú dolgok. Persze nem így van, és ma sikerült is a következő gyöngyszemmel összefutni:

A koszos edények azt bizonyítják,hogy etetem a családom, a teli szemetes, hogy takarítok utánuk; a rendetlenség azt hogy hagyom hogy a gyermekeim jól érezzék magukat és felszabadultan játszanak; a felhalmozott vasalni való azt, hogy tiszta ruhában járatom a családom; a nedves kád pedig hogy lefürdetem a gyermekeim mindennap. Ezért ha legközelebb nálunk jársz, kétszer gondold meg, mielőtt ítélkeznél! Ha azért jössz, hogy meglátogass minket, gyere hozzánk bármikor, ha a lakásomra vagy kíváncsi, jelentkezz be, mielőtt jönnél! Másold át a státuszodba ezt, ha te is egy büszke szülő vagy!

Szeretem az ilyeneket darabokra cincálni, mert úgy látszik csak igazán, micsoda gyönyörű életigazság szerencsés szemlélői lehetünk.

“A koszos edények azt bizonyítják,hogy etetem a családom, a teli szemetes, hogy takarítok utánuk;”
A koszos edények azt bizonyítják, hogy nem mosogatsz, a teli szemetes pedig azt, hogy gyűjtöd a szemetet, és nem viszed ki a kukába.

“a rendetlenség azt hogy hagyom hogy a gyermekeim jól érezzék magukat és felszabadultan játszanak;”
A felszabadult játszásnak nem tudom, miért feltétele az, hogy rendetlenség legyen. Egy jólnevelt gyerek szépen rendet is rak maga után.

“a felhalmozott vasalni való azt, hogy tiszta ruhában járatom a családom;”
A felhalmozott vasalni való azt bizonyítja, hogy nem vasalod ki őket időben. Egyébként egy szárítógép már tud úgy szárítani, hogy nem kell utána vasalni sem.

“a nedves kád pedig hogy lefürdetem a gyermekeim mindennap”
Fentről fürdeted őket lefelé? Ne fürgyé le! A nedves kád egyébként általában 10-15 perc alatt magától megszárad.

“Ezért ha legközelebb nálunk jársz, kétszer gondold meg, mielőtt ítélkeznél!”
De hát senki nem ítélkezne! Miért gondolod, hogy mindenki azonnal ítélkezni fog? Hiszen aki családos, az tökéletesen tisztában van azzal, hogy a napi legalább 8 órás munka mellett egyáltalán nem egyszerű toppon vezetni egy háztartást is…

“Ha azért jössz, hogy meglátogass minket, gyere hozzánk bármikor, ha a lakásomra vagy kíváncsi, jelentkezz be, mielőtt jönnél!”
Bármikor? Mondjuk hétköznap, hajnali 3 milyen? Jó, oké, nem ez a lényeg. De bejelentkezni? Azt legtöbbször rezidenciákra szoktak, ott meg van házvezetőnő, takarítónő, és hasonlók, tehát ott elképzelhetetlen a rendetlenség. De ne a szavakon lovagoljunk. Tehát láthatóan te magad is cikinek érzed azt, hogy halmokban áll a konyhában a szennyes edény, tele a szemetes, rendetlenség és vasalásra váró ruhák vannak mindenütt, és a fürdőszobának rossz a szellőzése, így a kád sosem szárad meg. De ez ellen nem is akarsz tenni semmit, hiszen rendet csak akkor raksz, ha valaki bejelentkezik, hogy látogatást eszközöljön, és megtekintse a rezidenciát?

“Másold át a státuszodba ezt, ha te is egy büszke szülő vagy!”
Számodra tényleg ez jelenti a büszkeséget?

A barátaid meg nem fognak ítélkezni, és előttük te sem fogsz szégyenkezni, hiszen legtöbbször nincs miért. De ha már te magad sem akarsz tenni érte, vagy még direkt büszke is vagy rá, hogy rendetlenség van… Hát… Felőlem…

Kategória: ÉrkezettBlog

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük