Az tény, hogy az IT szektor nagy cégeinek szerverparkjai sok energiát használnak, legyen az bármekkora, és szolgáljon bármi célt. Ezt értelmetlen vitatni, ez így van. Ezt az energiát pedig ha nem maguk termelik meg bármilyen formában, akkor be kell szerezzék egy energiaszolgáltatótól. Ez az energiaszolgáltató meg jellemzően szén vagy atom felhasználásával állítja azt elő. Tehát az energiaszolgáltató alapból szennyez.

Erre mit tesznek a zöldek? Indítanak egy demagóg kampányt az egyik nagy cég ellen, aki ilyen forrású energiát használ fel. Az a része érthető is a kampánynak, hogy legyen zöldebb az adott cég. Viszont súlyosan demagóg az egész, hiszen bár a kampány indulásakor még több nagy céget is említenek, 2 nappal később a külön erre a célra dedikált oldalon már a szektor kifejezetten csak egy szereplőjét támadják, és a többiről egy szót sem ejtenek. Ez utóbbi nem csoda, hiszen ha van egy divatos cég, annak a neve itt is húzónév. De nem mennék most bele a részletekbe. Elszúrták, ez világosan látszik, ha csak egy kicsit is odafigyel az ember a részletekre. De valójában ez mind lényegtelen.

Inkább nézzük, mi történik, ha a kampány eléri a célját, és a szektor kiszemelt, pellengérre állított szereplője nem vásárol többet szén- vagy atomenergia felhasználásával előállított áramot?

Valójában nem történik majd semmi. Az energiaszolgáltató ugyanis továbbra is elő fogja állítani az adott energiamennyiséget, amit ha nem a zöldek kampányában támadott nagy IT cég vesz meg, akkor is el fog adni másnak. Ki tehát a “fő bűnös”, akit meg kéne fogni: az IT cég, vagy az energiaszolgáltató? Tisztán látszik, hogy ez utóbbi. Ki ellen folyik a kampány mégis? Az előbbi ellen.

Történik tehát bármi előrelépés? Nem, hiszen az energiaszolgáltató tovább szennyez majd. Akkor miért is folyik ez a kampány…?

Kategória: BlogZöldbéke

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük