Nagyjából egy hete folyamatosan érkeznek olyan értesítések az oldalon vagy a telefonomra pushban, hogy az ismerőseim ezt, vagy azt csinálnak, közzétettek egy linket, feltöltöttek egy fotót, bármi. Ezekkel nem is lenne gond, ha mindezek a saját falamra került posztok lennének, vagy meg lennék említve az adott posztban, vagy meg lennék jelölve az adott képen. De ezek egyike sem igaz, köze nincs az ilyen értesítéseknek hozzám.

Másik opció lehet, ha az adott ismerősök kapcsán mi magunk kérjük a külön értesítgetést – ez például úgy érhető el, ha a close friends (közeli barátok) listára tesszük őket. Ebben az esetben ugyanis minden tevékenységükről értesítést kapunk.

Amennyiben viszont egyiket sem tettük meg, akkor a Facebook borzasztóan előzékenyen megteszi nekünk azt a szívességet, hogy bekapcsolja csak úgy magától az activity highlights notifications-t, tehát az ismerőseink általa fontosabbnak ítélt tevékenységeiről kéretlenül is értesítgetni fog.

Szerencsére van megoldás ennek a kikapcsolására, de persze ahogy minden ilyesmit, ami a szemetelést csökkenti, így ezt sem verték nagydobra. Ha tehát tele vannak az értesítéseink kéretlen dolgokkal, kapcsoljuk hát ki őket a fenébe.

Ehhez nincs más teendőnk, mint az adott értesítés jobb felső sarkához húzni az egeret, majd rányomni az X-re:

Ezután pedig válasszuk a Turn Off lehetőséget:

És az eredmény:

Persze mennyivel jobb lenne, ha a kikapcsolási funkció nem csak hogy azonnal elérhető lenne az újdonság megjelenésekor (nekem napokig nem volt ott az X a sarokban), hanem erről az újításról eleve tájékoztatást is adnának… De hát örülhetünk annak, hogy egyáltalán kikapcsolható.

Kategória: ÉrkezettBlog

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük