Ma reggel 9:13-kor véget ért az elmúlt napok ámokfutása. Az egyik macskával egész éjjel “játszadoztak”, vagyis az egér mindig bement a ruhásszekrényem mögötti részre, ahol a macska nem érhette el. Az meg megunta, eljött onnan, elfeküdt henyélni. Az egér felbátorodott, megint nekiállt rágni, a macska megint nekiállt kergetni. Reggelig ez ment. Meguntam, világosban úgyis csöndben volt eddig az egér, kivittem hát a macskát, és megpróbáltam aludni.

Persze az egér nem hagyta abba a rágást és a zörgést. Na jó, akkor hajtóvadászat. Kimentem, hogy visszahozzam a macskát, de most csak a kisebb volt ott, amelyiket még nem láttam egeret fogni, így annyira nem bíztam a dologban. De hát macska az is, valami majd csak lesz. Kipakoltam a ruhásszekrény és a fal közti sarkot, de egyik dobozban sem volt. Na jó, akkor hátha a szekrény mögé bújt. Zseblámpát elő. Bevilágítottam, és megláttam. Ott ült a szekrény féltávjánál, így egyik oldalról sem lehetett elérni. Macskát be a másik sarokba (ahol kipakoltam mindent korábban), hogy várja a kiszaladó egeret, de ahogy az kirohant és meglátta, azonnal visszament a szekrény mögé, majd eltűnt. Végül kiderült, hogy a szekrény háta ki van nyílva a bal oldalán, és oda ment be.

Elkezdtem kiszedni a ruhákat, két fiókot, és látszott, hogy ott lapít a résben. Leugrott a ruhák közé, betettem egy macskát, az meg pont nem vette észre, így az egér kiszaladt, át a szobán a közben akadálypályává előlépett padlón, majd az íróasztalom felé közeledve (némi elkaplak – nem kaplak játék után, amit én játszottam vele) a másik macska elkapta, amikor az egér kiszaladt pár doboz mögül.

Először nem is voltam benne biztos, hogy elkapta, mert egy óriási ugrás után csak morgott a macska, de ahogy egy picit odébb mozdult, látszott, hogy ott van a szájában az a csóri egér:

IMG_0421

A macska meg nem zavartatta magát, nagyjából 5 perc alatt nyom nélkül eltüntette az egeret, csak a farka maradt belőle.

Ha az egér hajlandó lett volna bemászni az élvefogóba, már régen a hegyen szaladgálna fent, aztán maximum valami kóbor macska vagy más ragadozó fogja meg, de nagyobb esélye van, mint így, a lakáson belül. És mivel a macska egy pillanat alatt végzett vele, humánusabb megoldás volt ez így, mint mondjuk az egérragasztó.

Már csak azt remélem, hogy csak ez az egy volt belőle, és ez egyben azt is jelenti, hogy végig kell nézni a sarkokat, hogy vajon hol jöhetett be… Meg persze rendet is kell rakni, és takarítani.

Kategória: Blog

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.